Hva er Woocommerce og hvem passer det for?

Del dette med andre

Facebook
LinkedIn

E-handel på toppen av WordPress

WooCommerce er et populært e-handelstillegg for WordPress, som er en av de mest brukte plattformene for å lage nettsteder. WooCommerce ble utviklet for å gjøre det enkelt for brukere å sette opp en nettbutikk og selge produkter eller tjenester direkte fra deres WordPress nettside. Det å laste ned og ta i bruk Woocommerce er gratis og det er basert på åpen kildekode, noe som betyr at du kan tilpasse det etter egne behov.

Det at alle kan gjøre tilpasninger har gitt et stort økosystem av tilleggsfunksjonalitet som gjør Woocommerce svært fleksibelt og gir støtte for både fysiske varer, digitale produkter, abonnementer, og til og med tjenester. Du kan legge til og administrere produkter, sette opp betalings- og fraktalternativer, og tilpasse utseendet på butikken.

Vanlige tillegg til Woocommerce er fraktalternativer, integrasjoner med betalingstjenester slik som Stripe og Vipps, og markedsføringsverktøy med mer. Hvis du er godt kjent med WordPress går utvidelsen til Woocommerce glatt, men hvis man ikke har erfaring fra WordPress kan det oppleves som en terskel å komme inn i administrasjon og utvikling. Men med Youtube og litt tålmodighet kan hvem som helst sette opp og utforme sin egen Woocommerce nettbutikk. Det finnes også mange kompetansepersoner å få støtte fra dersom du sitter fast. Det finnes også et stort og aktivt fellesskap hvor man kan få tak i dokumentajsone, forum og support både fra offisielle kilder og communities.

Men er det noe billigere enn Shopify?

WooCommerce:

  1. Plugin-kostnad: WooCommerce-pluginen er gratis, men du trenger en WordPress-installasjon, som krever webhotell (hosting) og et domenenavn.
  2. Webhotell: Kostnaden for webhotell varierer, men du kan forvente å betale mellom 30 og 200 kr per måned avhengig av leverandør og ytelse.
  3. Domene: Et domene koster vanligvis rundt 100-200 kr per år.
  4. Utvidelser og temaer: Mens WooCommerce er gratis, koster mange premium-utvidelser og -temaer ekstra. Avhengig av behovene dine, kan disse kostnadene variere fra noen få hundrelapper til flere tusen kroner per år.
  5. Betalingsbehandling: WooCommerce støtter flere betalingsløsninger, hvor kostnadene kan variere, men de fleste betalingsportaler tar en prosentandel av hver transaksjon (f.eks. Stripe tar rundt 2,9 % + 30 cent per transaksjon).
Shopify:

  1. Abonnement: Shopify har forskjellige prisplaner, fra $39 til $399 per måned, avhengig av funksjoner og støtte. Det finnes også en Shopify Lite-plan til $9 per måned, men den er begrenset.
  2. Transaksjonsgebyrer: Hvis du bruker Shopify Payments, er transaksjonsgebyrene inkludert i abonnementet, men hvis du bruker en tredjeparts betalingsløsning, kan Shopify ta et ekstra gebyr på 0,5-2 % per transaksjon.
  3. Temaer og apper: Shopify tilbyr gratis temaer, men premium-temaer koster vanligvis rundt $140-$180 engangs. Mange apper på Shopify App Store har månedlige kostnader, som kan variere betydelig.
Kostnadsoppsummering:

Om WooCommerce er billigere enn Shopify, avhenger av flere faktorer, inkludert hva slags funksjonalitet du trenger og hvilke kostnader du er villig til å påta deg. Her er en sammenligning av kostnadene forbundet med WooCommerce og Shopify:

Hva som er billigst kan derfor avhenge av:
  • Hvor mange premium-funksjoner du trenger.
  • Din tekniske komfort med å håndtere hosting og oppsett selv (WooCommerce) versus å betale for enkelhet og support (Shopify).
  • Volumet av salg og antall transaksjoner.

For en liten til middels stor nettbutikk kan WooCommerce være billigere, spesielt hvis du kan håndtere det tekniske selv. Shopify kan være dyrere, men det tilbyr også mer brukervennlighet og support, noe som kan være verdt prisen for mange brukere.

Magnus Igland

Ta kontakt hvis du vurderer løsning for salg av varer eller tjenester på nett, eller hvis du trenger hjelp med eksisterende løsning.

Koble din egen nettadresse til Kajabi

Slik kobler du på betalingsløsningen Stripe i Kajabi

Bygg, markedsfør og selg kurs fra 1(!) intuitiv løsning. #kajabifredag