5 gode råd til deg som vil ha nettside

Det å ha en god nettside er viktig for de aller fleste bedrifter. Det er ikke bare et visittkort, men også et kraftig verktøy for markedsføring, salg og kommunikasjon. Men før du får deg en nettside, er det flere viktige ting du bør tenke gjennom. Her er 5 gode råd til deg som representerer deg selv, en bedrift, lag eller forening.

  1. Hva vil du oppnå med nettsiden: Før du lager eller bestiller en nettside, må du klart vite for deg selv hva målet med siden er. Skal den være en salgskanal, en informasjonskilde, et bookingsystem eller noe annet? Det å ha klare mål vil hjelpe deg med å forme både utseende men også hvordan den skal fungere.

  2. Forstå de du prøver å nå: En nettside bør være skreddersydd for de menneskene akkurat du prøver å nå. Prøv å bli godt kjent med hva de er ute etter, og hva som skal til for å aktivere dem. Dette vil hjelpe deg med å få på plass en nettside som er appellerende for de.

  3. Velg riktig plattform: Det er mange plattformer og verktøy tilgjengelig for å bygge nettsider i dag. Velg en plattform som passer for dine behov, enten det er en fleksibel skreddersydd løsning, eller en e-handelsplattform som Shopify.

  4. Nettsiden MÅ være mobilvennlig: Nesten 8 av 10 surfer på nettet med mobilen. Derfor bør mobilversjonen være ENDA bedre enn desktop versjonen. I dag bør det være en selvfølge at nettsiden din er responsiv og fungerer sømløst på alle enheter og skjermstørrelser. Et responsivt design sikrer en god brukeropplevelse uansett hvilken enhet besøkende bruker.

  5. Fokuser på brukervennlighet: En brukervennlig, eller menneskevennlig nettside er betyr noe for oss alle i løpet av dagen. Tenk på at menneskene som skal inn på siden din får en opplevelse. Det bør være intuitivt hvor man skal trykke for å komme dit man vil og tydelig organisering av innhold. Siden bør lastes inn relativt fort for det er ikke mange som har tid til å sitte å vente på at en treg nettside laster. Tenk på hva menneskene i målgruppa skal gjøre på nettsiden din, og gjør det så enkelt som mulig for dem å finne det de leter etter.