Bilde av HTML kode

Hva ligger bak nettsiden min?

Et spørsmål som åpner for mye, men for å ta det mest grunnleggende så ligger det særlig et språk bak nettsiden din.

HTML, eller HyperText Markup Language, er grunnsteinen som Internett er bygget på. Det er et kodespråk som brukes til å strukturere og formatere innhold på nettsider. Selv om HTML kanskje ikke er like glamorøst som noen av de nyere teknologiene som AI og blockchain, er det uten tvil en av de mest avgjørende.

Påskekrim: Nettbutikken som gikk ned!

Det var rett før påske, og i den lille byen Strømlund var innbyggerne klare for å handle inn alt de trengte for å feire høytiden. Men da de logget seg inn på den populære nettbutikken «Påskeglede.no», ble de møtt av en melding som fikk dem til å gispe av skrekk:

5 bra fonter du kan bruke på nettsiden

Når du designer eller oppdaterer en nettside, er valget av font en viktig beslutning. Fonter påvirker ikke bare estetikken til nettstedet ditt, men også lesbarheten og brukeropplevelsen.

social media, facebook, twitter-1795578.jpg

Design – det første man ser

Farger er hvordan vi oppfatter lys med forskjellige bølgelengder og intensitet. Noen av de mest suksessfulle nettsidene bruker sin fargekombinasjon på nettsiden til å forsterke varemerket sitt. Når noen snakker om Facebook så kan du se fargene de bruker for deg. Hvilken nettside er den første du kommer på når du tenker på farger?